Blog

Krokus 2017

De krokusvakantie staat bekend onder heel wat verschillende namen. Zo wordt deze bijvoorbeeld ook de carnavalsvakantie genoemd of ook het krokusverlof. De benaming carnavalsvakantie komt doordat deze vakantie bijna altijd samen valt met carnaval.
In Nederland spreekt men dan weer over de voorjaarsvakantie.

De krokusvakantie is een vakantie van 1 week die in Belgie telkens samen valt met de week van Aswoensdag.

Carnaval in de Ardennen

Carnaval wordt normaal gevierd in de 3 dagen voorafgaand aan Aswoensdag. Dit jaar is dat dus van zondag 26 februari t/m dinsdag 28 februari.
Ook in de Belgische Ardennen wordt carnaval flink gevierd al wijken de data waarop dit gebeurt al wel eens af.
Enkele belangrijke steden waar carnaval wordt gevierd zijn Andenne, Arlon, Bastogne, Bouge, Eupen, Florenville, Fosses-la-Ville, Houffalize, La-Roche-en-Ardenne, Malmédy, Marche-en-Famenne, Martelange, Nassogne, Stavelot, Trois-Ponts en Wellin.

Krokusvakantie België 2017

De Krokusvakantie (ook wel krokusverlof) is de eerste schoolvakantie van het jaar en duurt een week.
Datum: 25-02-2017 t/m 05-03-2017

Voorjaarsvakantie Nederland 2017

In Nederland wordt deze vakantie de voorjaarsvakantie genoemd. De datums van de schoolvakanties zijn er afhankelijk van de regio.
Regio noord: 18 t/m 26 februari 2017
Regio midden: 25 februari t/m 5 maart 2017
Regio zuid: 25 februari t/m 5 maart 2017
Wat betreft de voorjaarsvakantie in Nederland zijn dit adviesdata van de overheid, de werkelijke datums kunnen school per school verschillen.

Pasen vakantie in de Ardennen

Met Pasen trekken vele mensen er al eens even tussen uit, al dan niet met de kinderen. Sommigen beperken dat tot een paasweekendje weg, andere maken dan weer gebruik van de hele periode om lekker te relaxen en tot rust te komen.

De Ardennen zijn sinds mensenheugenis een ideale plaats om de paasvakantie door te brengen. De lente is in het land en de natuur floreert er in alle glorie.
Ontdek de verfrissendheid van een paasvakantie in de Ardennen door er een comfortabel vakantiehuis te huren. Misschien zijn de vakantiewoningen uitgerust met een centrale verwarming systeem in deze periode de perfecte aanbiedingen voor u.

Paasvakantie

De paasvakantie is een traditionele vakantie van 2 weken waarvan de data worden bepaald door de christelijke feestdag Pasen. Deze verschilt elk jaar weer dus kunnen we spreken van variabele data waarop deze vakantie valt.

Samen met de kerstvakantie is dit de belangrijkste vakantie tijdens het schooljaar.

Paasweekend data

Het paasweekend is dit jaar (2017) van vrijdag 14 april tot en met maandag 17 april met goede vrijdag op 14 april, Pasen op 16 april en paasmaandag op 17 april.

Datum paasvakantie 2017 België

Dit jaar valt de paasvakantie van België in het begin van april.
Begindatum: 03-04-2017 (maandag)
Einddatum: 17-04-2017 (maandag)

Datum Pasen vakantie 2017 Nederland

De paasvakantie is in Nederland geen officiële schoolvakantie sinds een aantal jaren. De scholen zijn er vrij om te beslissen over deze vakantie en verkiezen vaak om een 2 weken durende meivakantie te houden.
Wanneer men toch een paasvakantie inlegt is dit vaak volgens onderstaande data.
Begindatum: 15-04-2017 (zaterdag)
Einddatum: 23-04-2017 (zondag)

Vakantie in de Ardennen

De Belgische Ardennen, een prachtige regio in het zuiden van België die gekenmerkt wordt door het licht bergachtige landschap, de vele bossen, de overweldigende natuur en de rust die deze streek uitstraalt.
Iedereen is er al wel eens geweest!

Wandelen Ardennen

In de Ardennen kan u naar hartenlust wandelen. Door de pittoreske dorpjes bijvoorbeeld. Maar u kan er ook voor kiezen om een wat actievere vakantie te nemen en te gaan wandelen in de bossen en natuurgebieden. U zal er een overweldigende rust aantreffen en verstelt staan van de prachtige natuur.

Autovakantie

Een vakantie in de Ardennen is bijna altijd een autovakantie. Vanwege de dichte nabijheid rijdt u er met de auto naar toe, geniet u er van uw verblijf om dan weer terug te keren met de auto. Dat maakt dat u vaak vrij goedkoop er even tussen uit kan, ook voor een korte periode zoals bijvoorbeeld een weekend of midweek.

Met de hond naar de Ardennen

Wanneer u een huisdier hebt, vaak een hond, dat u mee wilt pakken op vakantie dan kan dit niet overal. Huisdieren zijn wel welkom bij de aanbiedingen op volgende link: vakantie met hond Ardennen.

Verblijf in de Ardennen

U kunt op allerlei manieren verblijven in de Belgische Ardennen. Op deze site vindt u naast ons gewone aanbod van vakantiewoningen, huisjes, chalets, vakantieparken en groepsaccommodaties ook bungalows, appartementen en landhuizen.

Kindvriendelijke accommodaties

Wanneer u kleine kinderen hebt is het wel zo handig dat uw vakantiewoning in de Ardennen de nodige kindvriendelijke voorzieningen heeft. U kan bijvoorbeeld kijken of de aangeboden woningen beschikken over een kinderbed en/of kinderstoel.
Een absolute aanrader voor een vakantie met kinderen is overigens dit appartement in Durbuy.

Luxe verblijf Ardennen

In de Ardennen zijn er de dag van vandaag tal van luxe verblijven beschikbaar al dan niet met de nodige spa & wellness voorzieningen. Een overzicht met onze luxe accommodaties in de Ardennen.

Ardennen midweek vakantie

Wilt u er eens even tussen uit? Waarom geen "midweek weg" naar de Belgische Ardennen, de ideale streek om te relaxen en tot rust te komen. Des te meer door het ruime wellness aanbod onder de vakantiewoningen waar u ruime keuze hebt uit huizen met sauna, chalets met jacuzzi of zelfs woningen met een zwembad (tot zelfs een binnenzwembad toe).

Een midweek vakantie in de Ardennen is vaak de ideale gelegenheid om te gaan wandelen of te gaan sporten met mountainbike of fiets. Vele mensen komen dan ook een midweek naar de Ardennen om te genieten van de rust en de natuur.

Midweek vakantiehuizen in de Ardennen

Ard-Invest verhuurt tal van midweek vakantiehuizen voor 2 tot 50 personen. Al onze vakantiehuizen zijn gelegen in het rustige en immer mooie Ardense landschap in België.

De midweek periode begint meestal op maandagnamiddag en eindigt op vrijdagvoormiddag uitgezonderd de speciale periodes.
Enkel in de zomervakantie is het soms niet mogelijk om een midweek vakantiehuis te boeken, in deze drukke periode wordt er door sommige verhuurders enkel per week verhuurd.

Midweek Ardennen met hond

Wilt u uw lieve viervoeter (of ander huisdier) liever niet achter laten dan kijkt u best eens op volgende pagina:
Vakantiehuis Ardennen met hond

Familiehuis Ardennen

Wenst u er eens even tussen uit te trekken met de hele familie? Voor een weekend, midweek, week of zelfs een langere periode? Een goed idee! De Ardennen is uitermate geschikt voor familievakanties. Hier vindt u de nodige rust en kalmte terwijl er toch een waaier aan mogelijkheden wordt geboden aan de bezoekers. Zowel cultureel als sportief is er heel wat te ontdekken in de Belgische Ardennen!

Familiehuis huren

Familie huisjes bestaan er in alle maten, sommige zijn geschikt voor 10 personen terwijl andere dan weer een capaciteit van 20 personen hebben. Sommige van onze groepshuizen hebben wel ruimte voor 40 personen en soms zelfs nog een beetje meer!

Ontdek tussen ons aanbod het voor u ideale familie huisje en geniet van de prachtige natuur en landschappen in de Ardennen.